KALI ESKRIMA ARNIS PENTRU COPII

ARTE MARTIALE FILIPINEZE – KALI ESKRIMA ARNIS PENTRU COPII

AVANTAJELE PRACTICARII KALI ESKRIMA ARNIS DE CATRE COPII

Beneficiile practicarii artelor martiale s-au resimtit in experienta personala traita de mine pe tot parcursul vietii incepand de la 9 ani cand am intrat pentru prima data intr-o sala (dojo) de karate imbunatatindu-mi si perfectionandu-mi performantele in domeniul artelor martiale incepand cu karate , judo , ju jitsu si in prezent dezvoltand o pasiune pentru practicarea artelor martiale filipineze – kali eskrima arnis. Practicarea artelor martiale s-a desfasurat sub indrumarea directa a unor maestri de arte martiale care mi-au calauzit pasii in viata cat si in domeniul artelor martiale .

Experienta dobandita mi-a insuflat dorinta de a transmite mai departe copiilor si nu numai filosofia si beneficiile practicarii artelor martiale . Personal ma simt implinit cu rezultatele obtinute de sportivii mei atat pe plan national cat si international. In decursul anilor sportivii au obtinut peste 100 de medalii la campionatele mondiale si europene cat si peste 300 de medalii nationale .

Aceste performante mi-au fost rasplatite prin obtinerea titlului de Antrenor Emerit in anul 2005 si a medaliei Meritul Sportiv clasa I oferit de Presedintia Romaniei in 2004 . Motivul pentru care am infiintat o noua federatie se datoreaza faptului ca aceasta abordeaza artele martiale din alta perspectiva si anume acela al luptei cu arme in sistem sportiv . In acest demers mi-au fost alaturi cativa colegi , vechi practicanti de arte martiale cu performante apropiate de cele obtinute de mine in domeniul antrenoratului .

From May 24 – 25, 2014 WEKAF Romania Bascov – Budeasa

Aceasta se numeste Federatia de Arte Martiale Filipineze si Disciplie Asociate din Romania denumire schimbata in Federaţia Română de Kali Eskrima Arnis infiintata in anul 2012.

Federatia noastra este membra cu drepturi depline din 2013 a Federatiei Mondiale de Kali Eskrima Arnis – WEKAF cu sediul in Cebu, Filipine avand onoarea sa fim invitati la cea de-a 13-a editie a Campionatului Mondial WEKAF care s-a desfasurat in Ungaria – Debrecen in perioada 23-27 iulie 2014. Delegatia Romaniei intorcandu-se cu un titlu neasteptat de bun acela de Vicecampion Mondial la categoria First Hit Stick Men titlu castigat de catre sportivul Octavian Marginean . Cum v-am relatat la inceput putem discuta in continuare despre beneficiile practicarii artelor martiale filipineze – kali eskrima arnis de catre copii .

 
 Acestea le putem imparti în trei categorii principale: fizice, emoționale și spirituale
From May 24 – 25, 2014 WEKAF Romania Bascov – Budeasa

Fizice

Toate artele marțiale ofera copiilor un antrenament bun și o șansă de a utiliza o parte din energia lor Chi , mai degrabă decât să se joace la calculator sau sa stea cu ochii în gol la televizor. Un regim adecvat de arte marțiale ajută la formarea fortei, rezistentei și coordonare motrica, a invatarii unor exercitii si a transformarii acestora in obiceiuri sanatoase de viata de care pot beneficia pe tot parcursul vietii lor . Cu toate acestea, formarea copiilor in Kali Eskrima Arnis depășește cu mult celelalte stiluri de arte martiale. Exercițiile unice oferă un mod rapid si eficient pentru copii in dezvoltarea unor sentimente de auto-conștientizare și dexteritate.Acest lucru se datoreaza faptului ca sportivii lucreaza permanent cu bastoane  , acestea fiind incluse in antrenamentele de baza in kali eskrima arnis . Bastoanele de kali pentru antrenament sunt acoperite cu spuma poliuretanica pentru siguranta copiilor, lucrul cu acestea ajutand copii sa devina ambidextri ceea ce face ca emisferele creierului sa lucreze independent. Lucrul cu bastoanele, armura , casca si mănușile ajută la dezvoltarea simtului de distanta , sincronizare , constientizare spatiala, lucru care se regaseste si in alte sporturi care folosesc un obiect cum ar fi de exemplu baseball sau golf.

In antrenamentul de kali eskrima arnis se invata si se utilizeaza principiile din medicina tradițională filipineză care invata copii sa respire corect , sa aiba o tinuta a corpului corecta si care incurajeaza o dieta de bază corespunzătoare .

 
 
From May 24 – 25, 2014 WEKAF Romania Bascov – Budeasa

Emoționale

Unul dintre cele mai importante aspecte de formare este cel în beneficiul emotional. In cadrul pregatirii kali eskrima arnis copii sunt invatati sa gestioneze si solutioneze conflictele , managementul stresului si increderea de sine acestea putand constitui fundamentul pentru succesul academic, profesional și personal pe tot parcursul vieții lor.

Formarea practicantului de Kali Eskrima Arnis consta in dezvoltarea concentrarii , a disciplinei și a crearii unui sentiment de respect pentru profesori și părinți, care are un impact direct asupra performanțelor academice ale practicantilor de Kali Eskrima Arnis în școală.

Antrenamentele si meditația îi ajută să isi poata controla gandurile și să devină conștienți de corpurile lor.

Competitia are scopul de a verifica obiectivele stabilite , de a construi încrederea în sine și sentimentul de realizare propus si nu de a fi o modalitate in care sportivul sa vada daca este mai bun decat celalalt .

From May 24 – 25, 2014 WEKAF Romania Bascov – Budeasa

Spirituale

Chiar și copii, este important să înțeleaga locul lor în imaginea de ansamblu a Universului. Buna pregătire cu profesori buni îi ajută pe copii in a explora conștiința de sine, și fluxul de Chi (energia vitală), facandu-i mai increzatori in ei .

Cred, de asemenea ca legătura dintre părinți și copiii lor este una spirituală la fel de importanta ca si cea biologica. Copiii noștri trebuie să știe că suntem interesați de ei , de tot ceea ce fac si că toate acestea sunt importante și contează in viața lor. Că sunt iubiți și respectați ca indivizi, și că suntem mândri de ei. Practicarea de Kali Eskrima Arnis este un mod fantastic de a-si petrece timpul cu alti copii aceasta fiind o provocare, dar si distractiv .

From May 24 – 25, 2014 WEKAF Romania Bascov – Budeasa

Îi încurajez pe toți părinții să găsească o școală de Kali Esrima Arnis bună și să înscrie copii .


World Eskrima Kali Arnis Federation (WEKAF)

untitled
20150717_104955

Doce Pares International

docepares_logo_coloured_200
download
double_t_logo
Sigla 1
logogymlife

WEKAF EUROPEAN CHAMPIONSHIP 16 – 19 July 2015 BUCHAREST, ROMANIA

European_Championship_2015_logo

ROMANIAN KALI ESKRIMA ARNIS FEDERATION – FAMFDAR – WWW.WEKAF.RO

output_6SzJ8a